Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

ASTORI AMSTERDAM: Verhalen uit Buenos Aires

mei 12 @ 16:00 - 18:00

Hoe kom je, als je uit ons nuchtere, koude kikkerlandje komt, nu dichter bij de tangomuziek? Door te begrijpen wat de Argentijnse dichters ons wilden vertellen, denken Wiesje Nuiver (viool), Vincent van Amsterdam (accordeon), James Oesi (contrabas) en Sterre Konijn (zang).

Zij gaan het experiment aan en brengen een tangoprogramma met liederen uit Buenos Aires, speciaal vertaald in het Nederlands.

Verhalen over de kleine jongen die rozen verkoopt op straat, over de prostituee Maria, die alle straten van Buenos Aires kent en de mannen om haar vinger windt. De dichteres Alfonsina, die op de bodem van de zee ligt en nu in slaap wordt gezongen door de octopusjes. Probeert u zich de verloren vogels voor te stellen, en de vreugde van de verstandsverbijstering en waan u, dichtbij huis, in een Argentijnse tangosalon.

 Astori Amsterdam: “We delen het verlangen om muziek en verhalen uit de hele wereld dichterbij het Nederlandse publiek te brengen. Daarvoor kruipen we in de huid van de dichters, en vertalen hun verhalen naar het Nederlands. De nieuwe, originele vertolkingen worden de poort naar het oude origineel.”

Op het programma staan Argentijnse liedjes en tango’s, niet in het Spaans maar in het Nederlands plus prachtige  instrumentale klassiekers van Piazzolla zoals Invierno Porteño en Adios Nonino.

MEER OVER DE MUSICI:

Vincent van Amsterdam, winnaar Dutch Classical Talent 2016 heeft als missie de accordeon als solo-instrument op de kaart te zetten; Sterre Konijn, winnares Concours de la Chanson Alliance Française 2014, is acterend zangeres en zingend actrice en geen muziekstijl is haar onbekend; Wiesje Nuiver, bevlogen kamermusicus, heeft sinds 2018 een aanstelling in het Nederlands Philharmonisch en een grote passie voor Zuid Amerikaanse muziek; James Oesi is een van de weinigen die zich richt op de contrabas als solo-instrument. Hij trad op bij o.a. Podium Witteman en Festival Wonderfeel en is de oprichter van Dutch Double Bass Festival.

Na het concert is er de mogelijkheid om gezellig aan te schuiven en met de musici nog even na te praten en na te tafelen tijdens de inmiddels beroemde after-concert-diners voor u geserveerd door Spoon Original.

Aanvang concert is 16.00 uur. Vanaf 15.30 kunt u bij ons terecht.

Prijs voor het concert € 15,00 p.p. Concert en aansluitend  Diner €35,00

 

Voor meer informatie & reserveringen, Ingeborg Merkx:

info@spoonculinaircentrum.nl of via 06 472 385 16

Johannes Kapel, Amsterdamseweg 311, Amstelveen

Gegevens

Datum:
mei 12
Tijd:
16:00 - 18:00