Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De JOHANNES KAPEL luidt samen met Greenpeace de noodklok voor het klimaat

1 december 2018 @ 12:00 - 12:30

Bijna tweehonderd klokken roepen minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat op tot actie !

 

De Johannes Kapel luidt zaterdag 1 december om 2 voor twaalf met Greenpeace de noodklok voor het klimaat. Niet alleen in Amstelveen, maar door het hele land wordt letterlijk de noodklok geluid. Het is nu tijd om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Uit een recent klimaatrapport van de Verenigde Naties blijkt dat de opwarming van de aarde kan én moet worden beperkt tot 1,5 graad. Het verschil tussen 1,5 of 2 graden opwarming heeft desastreuze gevolgen voor de planeet. Vlak voor de internationale klimaattop in Polen wordt daarom de noodklok geluid op bijna 200 plaatsen verspreid door heel Nederland. Zo wordt een stevig signaal gegeven aan Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

“Wij luiden de noodklok, omdat als we het nu niet serieus nemen het snel te laat zal zijn! Niet alleen voor ons maar zeker voor onze kinderen en kleinkinderen en hun kinderen etc.

Twee voor twaalf

Met dit signaal roepen burgers door heel Nederland minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat op om een koploper te zijn op de klimaattop in Polen. De wereldwijde ambitie moet van 2 naar maximaal 1,5 graad opwarming van de aarde. Faiza Oulahsen van Greenpeace: “Het is 2 voor 12 voor het klimaat. Het is van essentieel belang dat Nederland maatregelen neemt om binnen de maximale opwarming van 1,5 graad te blijven. Dat halen we alleen als we onze CO2-uitstoot met 60% terugdringen in 2030. Dat betekent onder andere inzetten op zonne- en windenergie, onze bossen beschermen en de kolencentrales sluiten.”

Door het hele land

Van de Sint-Janskerk in Maastricht tot de Westertoren in Amsterdam. Van het carillon in de Grote Kerk in Enschede tot de klokken van één van de oudste kerken van Drenthe in Anloo. Om twee minuten voor twaalf worden er op bijna 200 plekken in heel Nederland de klokken geluid. Behalve kerken doen ook gemeenten, beiaardiers en moskeeën mee. In elke provincie in Nederland wordt de noodklok geluid en zelfs buiten de landsgrenzen zijn de noodklokken te horen, zoals op carillons in Washington en Sint-Petersburg. 

Johannes Kapel, Amsterdamseweg 311, Amstelveen

Gegevens

Datum:
1 december 2018
Tijd:
12:00 - 12:30

Locatie

Johannes Kapel
Amsterdamseweg 311
Amstelveen, 1182 HA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0647238516