Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

ETIQUETTE DINER

maart 8 @ 17:00

Bent u ook nieuwsgierig hoeveel u al weet over hoe het nou echt hoort als u die speciaal gedekte tafel ziet?

Op vrijdag 8 maart, aanvang 17.00, neemt Mickey de Rooij van de Zilver Bank u mee langs Diners, Staatsbanketten, Inhuldigings- en Huwelijksdiners.

Tijdens deze reis maakt u kennis met de tafel etiquettes die in eerste instantie werden ingesteld door Maria de Medici. Met de komst van koning Lodewijk XIV bepaalde het Franse hof de etiquettes. Deze werden vaak overgenomen door andere hoven, het Franse hof was eigenlijk de gehele 18e eeuw de trendsetter.

 

Hoe zag zo’n groot deftig diner/banket bij vorsten en hoogwaardigheidsbekleders eruit? Wat stond erop tafel, hoe zag de ruimte eruit, wat stond er op het menu en hoe laat ging men aan tafel?

 

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar de bijzondere diners van de Oranjes.

U krijgt een summier kijkje in de ‘Oranje-keuken’ en de reis eindigt met het afscheidsdiner van koningin Beatrix en een korte uitleg over het tafelzilver zoals dat nu nog wordt gebruikt.

Na vanavond hebben de etiquette voor u geen geheimen meer! Kom op speelse wijze leren en genieten van een perfect georkestreerd diner!

 

Prijs voor lezing en diner (uitgevoerd door SPOON ORIGINAL) p.p. € 47,50 inclusief een welkomst drankje en een kopje koffie. Overige drankjes op bestelling.

 

 

Informatie & Reserveren:

Ingeborg Merkx: info@spoonculinaircentrum.nl of via 06 472 385 16

Johannes Kapel, Amsterdamseweg 311, Amstelveen

Gegevens

Datum:
maart 8
Tijd:
17:00

Locatie

Johannes Kapel
Amsterdamseweg 311
Amstelveen, 1182 HA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0647238516