Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

“HEMELSE MUZIEK”

11 november 2018 @ 16:00 - 18:00

Zondag 11 November, 16.00 – 18.00

JAN WILLEM BALJET – Bariton & JACOBUS DEN HERDER – Piano

Religie is misschien wel een van de belangrijkste drijfveren van componisten door de gehele muziekgeschiedenis.  Op 11 november vertolkt bariton Jan Willem Baljet samen met pianist Jacobus den Herder prachtige liederen waarin religie een belangrijke rol speelt. Ook delen de musici met u teksten van Tommy Wieringa, Albert Einstein en Gerard van het Reve over het hoe en wat van religie in muziek.

Het programma: Naast muziek van Bach, Schubert, Wolf, Ravel en Randy Newman, hoort u virtuoze pianomuziek, want we vieren dat we een heuse Bösendorfer sinds kort in de Johanneskapel hebben mogen verwelkomen! Het instrument, waar wij ontzettend blij mee zijn, is een bruikleen van het NMF, Stichting Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Over de musici:

Bariton Jan Willem Baljet studeerde bij Udo Reinemann aan het Utrechts Conservatorium en het Conservatoire Régionale de Metz, welke hij beide afsloot met de hoogste onderscheiding.

Jan Willem wordt geprezen om zijn veelzijdigheid, zijn theatraal en komisch talent en zijn doorleefde lied interpretaties Hij was de afgelopen jaren regelmatig te zien op het operapodium, ondermeer als Don Giovanni in de gelijknamige opera van Mozart, Figaro.

Jan Willem was te gast bij o.a. de BBC Proms, Holland Festival, Grachtenfestival, festival de Périgord Pourpre, Festival de Auvers-sur-Oise en het Festival entre Indre-et-Loire.

Hij werkte met orkesten als het Nieuw Ensemble, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Camerata RCO, het Nationaal Jeugdorkest, het Gelders Orkest, het Residentieorkest, het Tokyo chamberorchestra en het Ictusensemble Brussel en met dirigenten als Ed Spanjaard, Nicholas MacGegan, Maurizio Kagel, Lawrence Renes, Martin Brabbins, Ingo Metzmacher en Ivor Bolton.

 

Pianist Jacobus den Herder studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Amsterdam en voltooide zijn studie bij David Kuyken  en Willem Brons in 2011.

Jacobus was eersteprijswinnaar bij het Prinses Christina Concours in Enschede, waar hij tevens de Donemus prijs ontving voor zijn vertolking van hedendaagse muziek.

In 2013 werkte Jacobus samen met de bekende Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau. Hij speelde tijdens de presentatie van de zomercollectie van Taminiau in Parijs en Amsterdam werken van Mozart en Satie.

Regelmatig concerteert hij samen met mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, altvioliste Anna den Herder en cellist Wijnand Hulst. Jacobus maakte een bewerking van Schubert’s Winterreise voor bariton en pianotrio. Hij werkte daarbij samen met fotograaf Foppe Schut, wat leidde tot de voorstelling ‘Winterreise – een reis in beeld en geluid’.

 

Aanvang concert is 16.00 uur. Vanaf 15.30 kunt u bij ons terecht.

 

 

Prijs voor het concert € 15,00 p.p. Concert en aansluitend  Diner €30,00

Ingeborg Merkx: info@spoonculinaircentrum.nl of via 06 472 385 16

 Johannes Kapel, Amsterdamseweg 311, Amstelveen

Gegevens

Datum:
11 november 2018
Tijd:
16:00 - 18:00

Locatie

Johannes Kapel
Amsterdamseweg 311
Amstelveen, Noord Holland 1182 HA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0647238516