Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

HOE KLINKT 18e EEUWSE MUZIEK IN DE JOHANNES KAPEL?

maart 10 @ 16:00 - 18:00

Marcus van den Munckhof & Emmanuel Frankenberg

De Johannes Kapel met zijn alom geprezen akoestiek is op 10 maart “the place to be” om te komen kijken maar vooral te luisteren naar Marcus en Emmanuel. Zij nemen ons tijdens het concert mee op een spannende reis door het Europa van de18de eeuw. Dit wilt u beslist niet missen!

Het programma:

Naast aandacht voor Nederlandse componisten als Pieter Hellendaal, zullen er ook werken van andere componisten gespeeld worden als Lanzetti, Scarlatti, Vivaldi en Bach.

Er zal gespeeld worden op instrumenten die qua afstelling en materialen aansluiten op die tijd. Zo zal de cello met darmsnaren bespannen zijn en ook de cellopin was toen nog niet gebruikelijk. Emmanuel zal spelen op een virginaal, een voorloper van het klavecimbel, die ook in de  achttiende eeuw nog veel gebruikt werd voor het spelen van kamermuziek.

 

Over de musici:

 Marcus van den Munckhof studeerde aan het conservatorium van Tilburg en Amsterdam bij Monique Bartels en Jeroen den Herder. Daarnaast heeft hij vele masterclasses gevolgd bij cellisten als Anner Bylsma, Roel Dieltjens en Jordi Savall. Hij trad meermaals solistisch op met onder andere Het Brabants Orkest. Al sinds zijn studie heeft hij al gauw zijn passie voor kamermuziek ontdekt. Marcus is de afgelopen jaren vast lid geweest bij het Cello Octet Amsterdam. Hiermee tred hij veelvuldig op in binnen en buitenland. Met het Cello Octet heeft Marcus vele wereldpremiere’s gespeeld en samengewerkt met componisten als Arvo Pärt en Philip Glass.

Met het Trio Soldat verdiept Marcus zich in de speelpraktijken van de klassiek/vroeg romantiek. Met zijn Trio d’Encore richt Marcus zich op het spelen van de salonstukken die erg populair waren in het begin van de vorige eeuw.

 

Emmanuel Frankenberg speelt zowel klavecimbel als natuurhoorn. Hij studeerde beide instrumenten als hoofdvak aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam, waar hij in 2018 cum laude afstudeerde voor beide instrumenten.

Emmanuel speelt bij de ensembles Collegium 1704, Concerto Copenhagen, Les Musiciens du Prince en Capriccio Stravagante. Verder heeft hij opgetreden door Europa met ensembles als Akademie für Alte Musik Berlin, Europa Galante, het Orkest van de 18e Eeuw, Les Talents Lyriques, Musica Amphion en andere.

Emmanuel won meerdere prijzen, waaronder tweede prijs in Val de Loire concours, eerste prijs in de Internationale Händel Festspiele Göttingen. In 2017 won Emmanuel zowel de Rabo-Burgemeester de Bruin prijs als de O-68 prijs.

 

Aanvang concert is 16.00 uur. Vanaf 15.30 kunt u bij ons terecht.

Na het concert is er de mogelijkheid om gezellig aan te schuiven en met de musici nog even na te praten en na te tafelen tijdens de inmiddels beroemde after-concert diners voor u geserveerd door Spoon Original.

 

Prijs voor het concert € 15,00 p.p. Concert en aansluitend  Diner €35,00

 

Informatie en reserveringen:

Ingeborg Merkx: info@spoonculinaircentrum.nl of via 06 472 385 16

 

Johannes Kapel, Amsterdamseweg 311, Amstelveen

Gegevens

Datum:
maart 10
Tijd:
16:00 - 18:00

Locatie

Johannes Kapel
Amsterdamseweg 311
Amstelveen, 1182 HA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0647238516