Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

KLASSIEK EN JAZZ in de Johannes Kapel

16 december 2018 @ 16:00 - 18:00

HELENA BASILOVA  – piano  REINIER BAAS  – gitaar

‘Een bijzonder duo-programma’

Componist en gitarist Reinier Baas en pianiste Helena Basilova brengen hun verschillende achtergronden op een zeer speciale manier samen. Zij spelen een bloemlezing van muziek waar zij een speciale band mee hebben. Helena Basilova speelt op de Bösendorfer, het instrument is een bruikleen van het NMF, Stichting Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Het programma:

werk van Alexander Basilov, de vader van Basilova, en stukken van Messiaen, Ravel en Scriabin. De verschillende composities worden met improvisaties verbonden.

Reinier Baas
Reinier Baas is één van de aanjagers van een nieuwe lichting Europese jazzmusici. Hij won een Edison in 2013 en 2017 voor twee van zijn albums, was solist bij het Metropole Orkest en het Jazzorchestra of the Concertgebouw, Artist In Residence van het Südtirol Jazz Festival, en kreeg compositieopdrachten van het North Sea Jazz Festival en November Music. Volgens Jazzism is Baas ‘Een adembenemend talentvol gitarist, die met zijn instrument weet te imponeren en ontroeren.’

Alvast zin in een voorproefje: https://youtu.be/SP3nNPKkIGg

Helena Basilova
Helena Basilova werd geboren in Rusland als dochter van twee pianisten, maar groeide op in Nederland. In 2013 bracht zij haar debuutalbum uit met pianowerken van Leos Janacek. ‘Soms blaast ze een frisse bries door de noten maar vaker overheerst de melancholie die zo mooi bij de werken van Janacek past’ schreef de Volkskrant over haar. Haar tweede album Picturing  Scriabin is opgedragen aan de Russische componist Alexander Scriabin die in april 2015 precies 100 jaar geleden is gestorven.

Voor aanvang, in de pauze en na afloop is de (koffie)bar open voor koffie/thee of een drankje.

 

Aanvang concert is 16.00 uur. Vanaf 15.30 kunt u bij ons terecht.

Prijs voor het concert € 15,00 p.p. Concert en aansluitend  Diner €32,50.

Informatie & Reserveren: Ingeborg Merkx: info@spoonculinaircentrum.nl of via 06 472 385 16

 

Johannes Kapel, Amsterdamseweg 311, Amstelveen

Gegevens

Datum:
16 december 2018
Tijd:
16:00 - 18:00

Locatie

Johannes Kapel
Amsterdamseweg 311
Amstelveen, 1182 HA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0647238516